KALASATAMANKATU • KALASATAMANKATU 9 A • HELSINKI

54,5 m2 • 2h+kt+kph+viherh.
Energialuokka C2013

Mh. 228.250 € Vh. 395.000 €

Tule tutustumaan kohteeseen toimistollemme
Hilla +358 45 646 0760Upea ja uniikki koti huippupaikalta Kalasatamasta

Tämä todella valoisa 54,5 neliön tehokaksio valmistuu Kalasatamaan Asunto Oy Helsingin REDIn Majakan 18. kerrokseen kesällä 2019. Sijainti meren lähellä, keskellä kantakaupunkia, tarjoaa asumiseen uusia ulottuvuuksia. Tästä kulmahuoneistosta on avarat näkymät Vanhankaupunginlahdelle, Viikkiin päin.

Huoneiston sisustustyyliksi on valittu puhdaslinjainen Black & White. Ilmettä hallitsee kaunis, vaaleaksi mattalakattu tammiparketti. Raikas ilme jatkuu seinissä, joissa perusvärinä on valkoinen ja tehostevärinä grafiitti. Selkeys toistuu myös keittiön kaapeissa, jossa yläkaappien ovet ovat mattavalkoisiksi maalattuja, ja alakaapit puolestaan mustaa tammiviilua. Välitila sekä työtaso ovat mustaa kvartsikomposiittia. Kylpyhuoneeseen on valittu puhtaan valkoisen ja mustan yhdistelmä.

134 metrin korkeuteen ja 35. kerrokseen nouseva Majakka on valmistuessaan Suomen korkein asuinrakennus ja ensimmäinen REDIn alueen kahdeksasta tornista. Alueelle on suunniteltu kuutta asuintornia, hotellitorni ja toimistotorni. Tornit reunustavat yleistä puistoaluetta. Kalasataman metroasema sijaitsee kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Majakan asuinkerroksista pääsee kauppakeskukseen kätevästi hissillä.

Majakan huoneistot on suunniteltu niin, että tornitalon kaikki arvokkaat neliöt ovat tehokkaassa käytössä. Huoneistojen tyylin on suunnitellut sisustusarkkitehti Hanna Airas. Asuntojen huonekorkeus on tavanomaista korkeampi ja se on hyödynnetty tehokkaasti säilytystiloja suunniteltaessa. Huoneistoissa on parvekkeen sijasta lämmin, laatoitettu ja siirrettävin lasiseinin varustettu viherhuone, jota voi käyttää terassina, ruokailutilana tai vaikkapa olohuoneen jatkona. Tämän huoneiston viherhuone on 3 m2 kokoinen.

Majakassa on monipuoliset yhteistilat: Majakan 33. kerroksessa sijaitsee kaikkien tornin asukkaiden käytössä oleva klubikerros, josta löytyvät juhla- ja saunatilat sekä terassialue. Pihakansitasolla, viidennessä kerroksessa on lisää yhteistiloja vapaa-aikaan ja erilaisiin arjen askareisiin, kuten piha-alue, kolme saunaosastoa, kuntoilutila ja talopesula.

Asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintioikeus erillisestä pysäköintiyhtiöstä.

Yhtiö valmistuu vuokratontille. Tämän huoneiston osalta tonttiosuuden lunastushinta on 61 585,00 euroa (tontinvuokravastike arviolta 280,22 euroa/kk).

Kohteen tiedot >

HUONEISTO
Osakkeet:
76226-76770
Hallintamuoto: Asunto-osakeyhtiö
Huoneluku: 2h+kt+kph+viherh (yj:n mukaan 2h+kt+viherhuone)
Kerros/Kerroksia: 18/35
Asuintilojen pinta-ala: 54,5 m²
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen
Lisätietoja pinta-alasta: Huoneiston pinta-ala on yhtiöjärjestyksen ja myyjän ilmoituksen mukaan 54.5 m².
Keittiö: Keittiön yläkaappien ovet ovat Novartin A la Carte -keittiön mattavalkoisia, sileitä mdf-ovia, alakaappien ovet ovat mustaa tammiviilua. Työtaso sekä välitila ovat 20 mm mustaa kvartsikomposiittia. Keittiön varustukseen kuuluvat AEG:n integroidut kodinkoneet: jääkaappipakastin, 45 cm leveä astianpesukone, kalusteuuni, induktiotaso ja mikroaaltouuni sekä seinämallin liesikupu (Lapetek Falmec Virgola Plus 60). Suunnitelma löytyy välittäjältä.
Pesutilat: Kylpyhuoneessa on pesukoneliitäntä, Capella-pesuallas, mattavalkoinen Dansani Mido -allaskaappi kahdella laatikolla, Dansani Multo -peili ylävalolla, mattavalkoinen Dansani Mido -korkeakaappi sekä Laufen Pro-n wc-istuin. Hanat ovat saksalaisen Hansgrohen mallistosta. Seinät Laattapisteen valkoista laattaa ja lattia mustaa laattaa. Kylpyhuoneessa on vesikiertoinen lattialämmitys. Suunnitelma löytyy välittäjältä.
Sauna: Taloyhtiössä on yhteensä viisi saunaosastoa, jotka sijaitsevat rakennuksen 5. ja 33. kerroksessa.
Makuuhuone: Makuuhuoneen seinäpinnat ovat valkoisella maalatut, tehosteseinän väri on grafiitti. Makuuhuoneessa on Novartin A la Carte -liukuovikaapisto (mattavalkoinen lasiliukuovi alumiinikehyksellä).
Olohuone: Olohuoneen seinäpinnat ovat valkoisella maalatut.
Muut tilat: Huoneistossa on parvekkeen sijaan lämmin, siirrettävin lasiseinin varustettu kolmen neliömetrin kokoinen viherhuone. Viherhuone rajautuu ulkoseinälinjaan ikkunoilla ja avattavilla lasiulko-ovilla. Lattia laatoitetaan Laattamaailman keraamisilla laatoilla.
Pintamateriaalit: Seinämateriaalit: Huoneiston seinäpinnat ovat valkoisella maalatut, tehosteseinän väri on grafiitti. Lattiamateriaalit: Huoneistossa on lattiamateriaalina Karelian valkomattalakattu tammiparketti (Tammi Creamy White 3S).
Säilytystilat: Eteisessä ja makuuhuoneessa on liukuovikaapistot. Huoneistoon kuuluu lisäksi irtaimistokomero yhtiön irtaimistovarastossa.
Muuta kauppaan kuuluvaa: Kiinteistön ulko-ovien ja huoneistojen välille asennetaan kuvalliset ovipuhelinlaitteistot. Asuinhuoneistoihin suunnitellaan ja hankitaan verkkovirtaan liitetyt ja paristovarmennetut palovaroittimet.
Kunto: Uusi. Yhtiön arvioitu valmistuminen on heinäkuussa 2019.


KIINTEISTÖ- JA YHTIÖTIEDOT
Yhtiön nimi:
Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka
Tontti: Vuokrattu, 920 m², vuokranantaja LähiTapiola Tontit I Ky. Vuokra-aika 30.5.2066 asti.
Käyttöönottovuosi: 2019
Rakennusvaihe: Rakenteilla
Rakennusmateriaali: Elementti, betoni
Huoneistot yhtiössä: Asuinhuoneistot 282 kpl (17 699 m²)
Lämmitysjärjestelmä: Kaukolämpö
Energiatodistus: Kyllä. Energialuokka: C2013. Todistus on laadittu 16.12.2016.
Lisätietoja autonsäilytyspaikoista: REDIn pysäköinnin operoinnista vastaa Q-Park Finland Oy. Asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintioikeus Kalliopysäköinnissä ja tehdä sopimus Q-Parkin kanssa. Tästä kiinnostuneita pyydetään 781%202400%20tai%Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">olemaan yhteydessä Q-Parkiin p. 020 781 2400 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Rajoitukset: Yhtiöllä ei ole lunastusoikeutta. Osakkailla ei ole lunastusoikeutta.
Isännöitsijä: Isännöitsijän tiedot tarkentuvat myöhäisemmässä vaiheessa.
Kiinteistönhoito: Kiinteistönhoidosta vastaa huoltoyhtiö. Yhtiö valitsee huoltoyhtiön lähempänä valmistumista.
Yhtiön tilat ja varustelu: Yhtiön rakennuksessa 5. ja 33. kerrokset ja niihin sisältyvät tilat: 5. kerros: aulatila, jätehuone, ulkoiluvälinevarastot, pyöränhuoltotila, lastenvaunu- ja apuvälinevarastot, talovarasto, klubitila, kiinteistöpesula, kuivaushuoneet, kaksi kuntoilutilaa ja kolme saunaosastoa. 33. kerros: klubi-/kokoustila, kaksi saunaosastoa ja kattoterassi. Asuinhuoneistojen irtaimistovarastot sijaitsevat kauppakeskuksen omistamassa rakennuksen osassa, kerroksissa K2 ja K3. Yhtiössä on lisäksi aulapalvelu asukkaita varten. Taloyhtiössä on kolme hissiä.


MUITA TIETOJA
Liikenneyhteydet: Erinomaiset yhteydet; metro ja linja-auto. Toimivat yhteydet pääväylille.
Kaavoitus: REDIn Majakassa on vahvistettu asemakaava. Vireillä on REDIn toimisto- ja hotellitornia koskeva asemakaavamuutos. Lisätietoja ympäristöstä ja kaavoituksesta saa Helsingin kaupungin suunnitteluvirastosta, p. 09 310 1673 tai rakennusvalvontavirastosta, p. 09 310 2611.
Vapautuu: Kohteen valmistuessa
Lisätietoja: Yhtiön arvioitu valmistuminen on heinäkuussa 2019. Ostajalle lähetetään kirjallinen ilmoitus huoneiston valmistumispäivästä viimeistään kuukautta ennen sen valmistumista.


ASUMISKUSTANNUKSET
Hoitovastike:
283,40 €/kk
Rahoitusvastike: 563,62 €/kk
Yhtiövastike yhteensä: 847,02 €/kk
Vesi: 20,00 €/kk henkilöluvun mukaan
Sauna: 20,00 €/kk
Muut maksut/lisätietoa maksuista: Pääomavastike, joka sisältää lyhennyksen lisäksi koron osuuden on 1,851 euroa/osake/kk. Pääomavastikkeen peruste on jyvitetty vastikeluku 667. Näin ollen huoneiston pääomavastike sisältäen lyhennyksen ja koron on 1.234,62 euroa/kk. Yhtiön valmistumisen jälkeen noin kolme vuotta on pääomavastikkeen lyhennyksen osalta maksuvapaata, jolloin pankille maksetaan vain korkoja. Lyhennyksen maksuvapaa on yhteensä max. viisi vuotta (rakennusaika + kolme seuraavaa vuotta). Pääomavastikkeen koron osuus on 0,845 euroa/osake/kk. Tontinvuokravastike on 280,22 euroa/kk. Tonttiosuuden lunastushinta on 61.585,00 euroa. Hoito-, tontinvuokra- ja pääomavastike (korko + lyhennys) on yhteensä 1.798,24 euroa/kk. Ilmoitetut summat ovat arvioita. Vesimaksuennakko on 20,00 euroa/hlö/kk. Tasauslaskutus huoneistokohtaisen mittauksen mukaan. Saunavuoro (5. kerroksen sauna) kerran viikossa 20,00 euroa/kk. Saunavuoro kerran kahdessa viikossa 10,00 euroa/kk.


HINTA
Myyntihinta: 228.250,00 € (4.188,07 €/m²)
Velkaosuus: 166.750,00 € (3.059,63 €/m²)
Velaton hinta: 395.000,00 € (7.247,71 €/m²)
Maksutapa: Käteinen